top of page

Mijn Achtergrond

Nadat ik het HBO-J diploma voor jeugdwelzijnswerk had behaald in 1981 heb ik diverse jaren gewerkt in de gezondheidszorg.

In 1990 heb ik de studie Yoga en Wijsbegeerte bij de Saswitha Stichting te Bilthoven afgerond en heb mij tevens gespecialiseerd in Yoga voor kinderen, ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ruim 30 jaar werk ik als zelfstandig yogadocente. Hier had ik al belangstelling voor Ayurveda en heb hier ook de basisopleiding Ayurveda massage gevolgd.

In de jaren negentig heb ik gestudeerd aan de Hogeschool voor Ayurvedische geneeskunde van R. Swami Persaud in Nijmegen en was destijds o.a. praktiserend in mijn praktijk in Wamel (Gelderland).

 
Ik volg sinds 2007 diverse cursussen op het gebied van meditatie en bewustzijn aan het LBI (Light Body Institute) van Roland Verschaeve te Brugge. De waardevolle  kennis die ik hier leer kan ik dagelijks praktisch toepassen in mijn werk en mijn leven.

Gedurende de jaren ben ik me altijd blijven bijscholen. Zo heb ik in 2019 de HBO MBK (Medische Basiskennis) en HBO PSBK (Psychosociale Basiskennis) gehaald.

Ik werk in een praktijk in Venlo en van huis uit.

Momenteel werk ik in dienstverband als Ambulant Begeleiding Thuis waarbij ik mensen begeleid met een lichamelijke beperking en NAH (niet aangeboren hersenletsel).

Dorothe Ezendam

Mijn visie

Elke dag stel ik mij open om te leren van het leven en dit bewust aan te pakken, waarbij ik kies voor een leven met vervulling. In mijn werk wil ik dit delen met andere mensen. Dankbaarheid, innerlijke schoonheid, vrijheid, verwondering en verbinding zijn hierin mijn kernwaarden. Daarmee zal ik mijn kennis en ervaring inzetten om waardevolle en helende begeleiding en behandelingen aan te bieden.

Dorothe Ezendam
bottom of page